Verkkouutiset

Kuntien tehtävien uudistusohjelma laajenee koko julkiselle puolelle

Hallitus laajentaa kuntien tehtävien uudistusohjelmansa koskemaan koko julkista sektoria säästötavoitteen toteuttamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen tavoitteena on ollut saavuttaa yhden miljardin euron säästöt toimenpideohjelmalla, joka vähentäisi kuntien tehtäviä ja velvoitteita.

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) mukaan tällä hetkellä toimenpideohjelmassa voidaan osoittaa jo yli 400 miljoonan euron kustannussäästöt pitkällä aikavälillä. Lisäksi aluehallinnon uudistamisella säästetään noin 100 miljoonaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Esimerkiksi ammattiryhmien työnjakoa ja henkilöstön kelpoisuusvaatimuksia uudistetaan kunnissa. Pelastustoimea kehitetään, vammaislainsäädäntöä ja vanhuspalvelulakia muutetaan ja kuntien ohjailua säädöksillä vähennetään.

Jäljelle säästötavoitteesta jää kuitenkin vielä puolet. Koko yhden miljardin euron tavoitteen toteuttamiseksi hallitus aikookin laajentaa kuntien tehtäväreformin koskemaan koko julkisen sektorin toimintaa.

Vehviläisen mukaan kaikki ministerit ja ministeriöt ovat sitoutuneet käymään hallituksen 26 kärkihankkeen osalta läpi, minkälaisia kustannushyötyjä niillä pystytään ensi vuosikymmenellä saamaan.

– Erityisesti haluan nostaa esille digitalisaation hyödyntämisen, jossa itselläni on myös vetovastuu kärkihankkeen osalta. Totean, että me emme ole tehneet riittävän syvää kustannus-hyöty-analyysia siitä, miten digitalisaatio pystyy tuomaan säätöä julkiselle puolelle, Vehviläinen kertoi keskiviikkona tiedotustilaisuudessaan Helsingissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)