Verkkouutiset

USA:n merijalkaväen sotilaiden osasto Norjaan

Yhdysvallat haluaa vahvistaa Naton joukkoja Pohjois-Euroopassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat lähettää 330 sotilaan vahvuisen merijalkaväen osaston Norjaan. Norjan puolustusministeriön CNN:lle toimittaman lausunnon mukaan sotilaat sijoitetaan Værnesiin.

Norjan asevoimien Værnesin varuskunta sijaitsee Trondheimin lentokentän lähellä. Amerikkalaisosastoa kuvataan ”rajatuksi rotaatioksi”.

”Yhdysvaltojen aloite Norjassa harjoittelun tehostamiseksi sijoittamalla merijalkaväen rotaatio Norjaan on erittäin tervetullut ja sillä on myönteisiä vaikutuksia jo ennestään vahvalle kahdenväliselle suhteellemme”, puolustusministeriön lausunnossa todetaan.

CNN kytkee joukkojen lähettämisen vahvasti Venäjään. Amerikkalaismedia muistuttaa Norjan ja Venäjän yhteisestä rajasta ja kiristyvistä jännitteistä Venäjän ja sen naapurimaiden välillä.

Yhdysvaltojen merijalkaväen Euroopan ja Afrikan joukkojen komentajan kenraalimajuri Niel E. Nelsonin mukaan sotilaiden sijoittaminen Norjaan ”lisää Naton kykyä kerätä ja käyttää joukkoja nopeasti Pohjois-Euroopassa”.

Venäjän valtion median asiaan liittyvässä uutisoinnissa todetaan muun muassa, että ”monet ovat kritisoineet sotilaallisen voiman lisäystä erityisesti, koska amerikkalaisjoukkojen läsnäolo voi lähettää negatiivisia signaaleja itään”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)