Verkkouutiset

Miksi äitienpäivänä liputetaan, mutta isänpäivänä ei?

Äitien ja isien tasa-arvon halutaan toteutuvan ainakin liputuksen ja valtiollisen palkitsemisen suhteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Miesten Tasa-arvo ry tiedottaa tukevansa kansalaisaloitetta, jonka mukaan isänpäivästä tulisi virallinen liputuspäivä äitienpäivän tapaan.

– MTA ry on vaatinut isänpäivän muuttamista viralliseksi liputuspäiväksi jo vuosia. Sukupuolten välisen tasa-arvon ja yhdenvertaisen vanhemmuuden edistäminen edellyttää sitä, että isyyttä ja isiä kunnioitetaan siinä missä äitiyttä ja äitejäkin. Vähempään ei pidä, eikä voida, tyytyä, yhdistyksen tiedotteessa kirjoitetaan.

Yhdistyksen mukaan nykytilanteen perusteleminen historiallisilla syillä ei ole vakuuttava. Liputuspäivän lisäksi tasa-arvon tulisi heidän mukaansa toteutua isien ja äitien valtiollisessa palkitsemisessa, sillä nykykäytäntö on miehiä syrjivä.

– Nykyinen käytäntö on isiä ja miehiä syrjivä, sillä ansioituneita isiä ei Suomessa palkita samassa laajuudessa ja samalla tasolla kuin äitienpäivänä palkitaan ansioituneita äitejä. Syrjivällä palkitsemisella valtiovalta maan ylintä johtoa myöten ylläpitää vanhentuneita, kahlitsevia sukupuolirooleja ja käsitystä äidin kasvatusvastuun ensisijaisuudesta. Isien todellinen merkitys kasvattajina jää vaille ansaitsemaansa tunnustusta, tiedotteessa sanotaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)