Verkkouutiset

Varusmiehiä Rovajärvellä. LEHTIKUVA / KAISA SIREN

Liittouman joukot tulevat Lappiin taisteluharjoitukseen

Maavoimien mukaan Nato-maista sotilaita Rovajärvelle lähettävät USA, Britannia ja Norja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjoisessa harjoitellaan keväällä monikansallista tulenkäyttöä ja taistelutoimintaa, kertoo Maavoimat tiedotteessaan.

Rovajärven ampuma- ja harjoitusalueella harjoitellaan Maasotakoulun johdolla Lightning Strike 23 -harjoituksessa 15.–26.5.2023 ja Northern Forest 23 -harjoituksessa 27.5.–2.6.2023.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Maavoimien mukaan harjoitukset kehittävät yhteistä tulenkäyttöä ja taistelutoimintaa liittouman joukkojen ja Ruotsin kanssa sekä kykyä kansainvälisen avun antamiseen ja vastaanottamiseen.

Harjoituksiin osallistuu joukkoja Maavoimien joukko-osastoista, Ilmavoimista, Rajavartiolaitoksesta, Johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Sotilaslääketieteen keskuksesta sekä Logistiikkalaitoksesta. Harjoituksissa on mukana enimmillään noin 8000 sotilasta, josta noin 1100 on kansainvälisiä joukkoja Yhdysvalloista, Britanniasta, Ruotsista ja Norjasta.

Lightning Strike 23 -harjoitus kehittää Puolustusvoimien yhteistä tulenkäyttöä ja aselajien välistä yhteistoimintaa nopeassa tilannekehityksessä laajalla alueella sekä liittolaismaiden ja Ruotsin monikansallista yhteistoimintakykyä tulenkäytössä. Harjoitus koostuu tykistöampumaharjoituksesta ja jalkaväkiampumaharjoituksesta.

Northern Forest 23 -taisteluharjoituksen aikana aikana harjoitellaan yhteisten operaatioiden toteuttamista liittolaisten ja Ruotsin kanssa.

– Harjoittelemme ja kehitämme kansainvälisten liittolaistemme ja Ruotsin kanssa monipuolisesti toimintojemme yhteensopivuutta ja kehitämme suorituskykyjämme. Yhteinen harjoittelu on erittäin tärkeässä asemassa kansallisen puolustuksemme, kansainvälisen yhteistoiminnan ja myös liittouman kannalta, kertoo tiedotteessa harjoitusten johtaja, eversti Janne Mäkitalo Maasotakoulusta.

Lightning Strike 23 – ja Northern Forest 23 -harjoituksissa on mukana parhaimmillaan noin 4 300 varusmiestä ja 1 800 reserviläistä.

– Harjoitukset ovat erinomainen tapa kehittää varusmiesten ja reserviläisten osaamista niin yksilö- kuin joukkotasolla. Harjoitus on myös usealle varusmiehelle varusmiespalveluksen päätösharjoitus, jossa he pääsevät osoittamaan suomalaisen asevelvollisuuden tuottaman osaamisen kansainvälisten joukkojen kanssa toimiessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)