Verkkouutiset

Tanska lopettaa sosiaalietuudet terroriepäillyiltä

Tanskan hallitus aikoo evätä sosiaaliavustukset henkilöiltä, joiden epäillään matkustavan ulkomaille terrorismitarkoituksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Joulukuussa kävi ilmi, että Tanska on maksanut työttömyyskorvausta 34 henkilölle, jotka ovat matkustaneet taistelemaan Syyriaan ja Irakiin terroristijärjestö ISIS:n riveissä. Tälle aiotaan nyt panna piste, kertoo sanomalehti Independent.

Tanskan hallitus on valmistellut lakiesityksen ekstremismiä vastaan.

– Valtion etuuksien maksamisen vierastaistelijoille on loputtava, jotta he eivät voi rahoittaa matkojaan konfliktialueille esimerkiksi työttömyyskorvaukselle, Tanskan oikeusministeriö toteaa.

Esityksen mukaan henkilöiltä, jotka katsotaan uhaksi kansalliselle turvallisuudelle tai joiden arvioidaan matkustaneen ulkomaille liittyäkseen aseellisiin ryhmiin, evätään välittömästi sosiaalietuudet.

Oikeusministeri Søren Pape Poulsen toteaa, ettei hän aio sallia jihadistien käyttää julkisia varoja matkusteluunsa.

Lakiesityksessä aiotaan myös muun muassa kriminalisoida terroristipropagandan levittäminen ja sulkea ääriaineksien materiaalia levittävät nettisivut.

Tanskan turvallisuuspalvelun mukaan maasta on lähtenyt ainakin 135 henkilöä taistelemaan Syyriaan ja Irakiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)