Verkkouutiset

Kuntavaaleissa puolueuskollisuudesta tingitään jos hyvä tyyppi löytyy

Kansalaisten epätietoisuus kuntien päätöksenteosta on vähentynyt.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kunnallisalan kehittämissäätiön tuoreessa selvityksessä todetaan puolueuskollisuudella olevan edelleen merkitystä äänestyspäätöksen kannalta. Peräti 64% vastanneista ilmaisi kuitenkin olevansa valmis tinkimään puoluekannasta, jos tarpeeksi hyvä ehdokas löytyy.

Kyselyyn vastanneiden mielestä hyvällä valtuutetulla on laajat verkostot ja uskottavat vaikutuskanavat yhteiskunnassa. Suhdeverkostojen on oltava olennaisia poliittisen päätöksenteon kannalta.

Ehkä hieman yllättäen, kyselyyn vastanneet eivät pitäneet sukupuolta, tuttuutta tai ammattiryhmää välttämättä ratkaisevana tekijänä. Ehdokkaan ei niin ikään tarvitse tulla samalta kylältä.

Edelliseen, vuonna 2012 toteutettuun selvitykseen nähden hyvän valtuutetun tärkeimmät kriteerit eivät ole muuttuneet kovin paljoa. Kuntalaiset arvostavat paljolti samoja asioita.

Edelliskertaan verrattuna yhä useampi vastaajista on kuitenkin kyennyt nimeämään hyvän valtuutetun ominaisuuksia. Epätietoisuuden osuuden kerrotaan selvityksessä pienentyneen kautta linjan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)