Verkkouutiset

Eturivin venäläispoliitikko Suomessa: Imatra on Pietarin lähiö

Venäläisparlamentaarikko kertoo käyneensä Suomessa tapaamassa ihmisiä, jotka vastustavat pakotteita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän duuman jäsen Vitali Milonov on tuohtunut jouduttuaan tällä viikolla kuvatuksi Suomen Imatralla.

– Haluaisin muistuttaa liberaaleja siitä, että Suomi on pietarilaisille lomapaikka ja Imatra on käytännössä Pietarin lähiö, Milonov kommentoi.

Kansallismielinen poliitikko kantaa valokuvissa Venäjän vastapakotteiden alaisia suomalaisherkkuja kuten kalatuotteita. Venäläistoimittaja Pavel Prianikov julkaisi kuvat Facebookissa (alla).

”Valtiollinen patriotismi yhdessä kuvassa”, hän kirjoitti saatteeksi.

Asiasta uutisoivan Radio Free Europen mukaan Milonov puolustautui syyttämällä toimittajaa ”hamsteriksi”. Sitä käytetään haukkumasanana Venäjän nykyjohtoa vastustavista liberaaleista.

– Toisin kuin liberaalit hamsterit, emme käy Suomessa ostamassa smoothieita, vaan tasavertaisina kumppaneina tapaamassa ihmisiä, jotka sylkevät päin pakotteita, Milonov sanoi.

Vitali Milonov selitti lisäksi Politika Segodnya -verkkomedialle, ettei ollut Suomessa vain ostoksilla vaan työstämässä suomalaisvenäläistä kulttuurihanketta.

Milonov on puolustanut Venäjän EU-maille asettamia vastapakotteita. Muun muassa monia tuoreita elintarvikkeita koskevat tuontikiellot säädettiin vastineena lännen Krimin ja Ukrainan takia Venäjään kohdistamiin pakotteisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)