Verkkouutiset

Rekkoja ja kontteja Vuosaaren satamassa Helsingissä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

TE: Pankinjohtajat ennakoivat lievää taantumaa

Kuluttajien selviytymiskykyä taantumasta kuvataan poikkeuksellisen hyväksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Finanssialan vaikuttajat kertovat TalousElämän Markkinaraadissa uskovansa, että edessä on taantuma, joka tulee jäämään lievemmäksi kuin on pelätty.

– Peruskuva näyttäisi olevan, että taantuma jää lyhyeksi ja kuitenkin aika miedoksi, OP:n pääjohtaja Timo Ritakallio sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Aika maltillista taantumaa odotan. Todennäköisesti tässä on muutama hankalampi vuosineljännes edessä, ja uskon, että sitten taas saadaan kasvua aikaiseksi, Nordean henkilöasiakkaista vastaava johtaja Sara Mella jatkaa.

Samaa mieltä oleva Aktian toimitusjohtaja Mikko Ayub huomauttaa, että talousennusteet ovat tällä hetkellä melko kapeassa haarukassa. Hän näkee asialle useita syitä.

– On huomattu, että viime taantumissa palautuminen on ollut aika nopeaa. Lisäksi ihmisillä on nyt ollut aikaa varautua. Kolmas asia on se, jos oman sektorin häntää nostan, että pankkisektori on nyt hyvässä asemassa kohtaamaan tämän tilanteen, hän kertoo.

Johtajat toteavat kotitalouksien talletusten ja yritysten taseiden olevan vahvalla tasolla. Kokonaisuudessaan kuluttajien resilienssiä taantuman kestämiseen Ritakallio kuvaa poikkeuksellisen hyväksi.

Pankkien korttidata kertoo myös kuluttamisen jatkuneen melko hyvänä, vaikka kuluttajaluottamus on vajonnut alaspäin.

– Palveluiden ostaminen on itse asiassa korkeammalla tasolla kuin 2018 tai 2019, Mella toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)