Verkkouutiset

Pohjois-Korea uhmaa Donald Trumpia: Ydinkokeemme eivät lopu koskaan

Pohjois-Korea syyttää Yhdysvaltoja aggressiosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ydinkokeet ovat tärkeä osa jatkuvia pyrkimyksiä ydinasejoukkojemme vahvistamiseksi, Sok Chol Won toteaa CNN:lle harvinaislaatuisessa haastattelussa.

Sok johtaa virallisesti Pohjois-Korean yhteiskuntatieteiden akatemian ihmisoikeusinstituuttia. Hän puhuu amerikkalaismedialle kuitenkin maansa hallituksen edustajana.

– Emme lopeta ydin- ja ohjuskokeitamme koskaan niin kauan, kun Yhdysvallat jatkaa vihamielistä aggressiotaan, Sok toteaa.

Hän ei suostu avaamaan, milloin Pohjois-Korea aikoo suorittaa mahdollisen kuudennen ydinkokeensa.

Sok Chol Wonin mukaan Pohjois-Korean tiistaina asevoimien 85-vuotispäivänä järjestämä massiivinen tykistöharjoitus oli varoitus Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpille.

– Tämä harjoitus on suora vastaus Yhdysvaltojen aggressiivisiin toimiin.

Ihmisoikeusinstituutin johtaja kiistää haastattelussa väitteet Pohjois-Korean mittavista vankileireistä. Eri lähteiden mukaan leireillä voi elää vankeudessa jopa 120 000 miestä, naista ja lasta.

Pohjoiskorealaiset loikkarit ovat kertoneet kauhutarinoita leirien epäinhimillisistä oloista.

– He ovat paenneita rikollisia. Heille maksetaan valehtelusta. Yhdysvallat ja heidän seuraajansa rohkaisevat heitä, Sok vastaa.

Hänen mukaansa YK pyrkii tekemään ihmisoikeusasioista poliittisia, jotta pääsisi sekaantumaan Pohjois-Korean sisäisiin asioihin.

– Heidän raporttinsa ovat silkkaa fiktiota.

Sok Chol Wonin mukaan ihmisoikeudet merkitsevät Pohjois-Korean ja sen johtajan Kim Jong-unin puolustamista – jopa siinä tapauksessa, että se merkitsisi ydinsotaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)