Verkkouutiset

Yritysten näkymät nyt viime vuosia valoisammat

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan yritysten luottamuksen loiva vahvistuminen jatkui huhtikuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yritysten luottamusindikaattoreiden loiva nousu jatkui EK:n jäsenkyselyn mukaan huhtikuussa. Päätoimialoista ainoastaan vähittäiskaupan luottamus laski hieman, mutta sekin oli pitkäaikaisen keskiarvonsa yläpuolella.

Danske Bankin pääekonomistin Pasi Kuoppamäen mielestä yritysten huhtikuinen luottamus kertoo viime vuosia valoisammista näkymistä. Yritykset ennakoivat tuotannon kasvavan hieman, ja tilauskanta on noussut keskimääräiselle tasolle.

Teollisuuden luottamusindikaattori pysyi huhtikuussa vakaana edellisen kuukauden tasolla. Luottamus oli jonkin verran pitkäaikaisen keskiarvonsa yläpuolella.

Rakentamisen luottamus vahvistui vain vähän huhtikuussa, mutta oli jonkin verran yli keskimääräisen arvonsa.

– Rakennuslupien määrä ja muut indikaattorit viittaavat rakentamisen jatkuvan poikkeuksellisen vilkkaana mutta nopeimman kasvuvaiheen jäävän vähitellen taakse, Kuoppamäki arvioi tiedotteessaan.

Palvelujen luottamusindikaattori kohosi EK.n mukaan jo varsin korkealle tasolle. Luottamus on selvästi pitkäaikaista keskiarvoa vahvempaa.

Vähittäiskaupan luottamus sen sijaan notkahti hieman huhtikuussa. Luottamus on silti pitkäaikaista keskiarvotasoa.

Kuoppamäen mielestä ulkomaalaisten matkailun kasvu tuo oman osuutensa palvelualojen ja kaupan optimismiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)