Verkkouutiset

PS:n Mika Raatikainen: Vapaaehtoistoimijoiden ateriaetu säilytettävä

Kansanedustajan mukaan kaavaillut veroseuraamukset voivat aiheuttaa sen, että vapaaehtoiset lopettavat arvokkaan työn tekemisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Mika Raatikainen (ps.) vaatii, että tuloverolain 71 §:ään on lisättävä veronalaisuutta koskeva poikkeus vapaaehtoisesta ateriaetuudesta ja että ateriaetu on säilytettävä.

Verottajan uuden ohjeistuksen mukaan maksuton ruokailu ei ole enää mahdollista vapaaehtoistoimijalle vaan se katsotaan veronalaiseksi tuloksi. Verottajan uuden linjauksen mukaan lounasta tai illallista korvaava ateria on veronalainen ateriaetu, jos se on vastike tehdystä työstä. Silloin henkilön tulisi itse ilmoittaa verottajalle veronkannon yhteydessä saamastaan etuudesta.

Raatikaisen mukaan esimerkiksi Eläkkeensaajien Keskusliiton jäsenyhdistyksessä on n. 6 500 vapaaehtoista, jotka tekevät arvokasta työtä vanhusten parissa mm. auttaen ulkoiluttamisessa. Sosiaali- ja terveysjärjestöissä on puoli miljoonaa vapaaehtoista.

– Nyt kaavaillut veroseuraamukset voivat aiheuttaa sen, että vapaaehtoiset lopettavat arvokkaan työn tekemisen. Tämä voi myös johtaa siihen, että palvelutaloissa ylijäämäruoka joudutaan heittämään biojätteeseen sen sijaan, että sitä tarjottaisiin vanhuksia ulkoiluttaville vapaaehtoisille, Raatikainen toteaa tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)