Verkkouutiset

Maria Ohisalo nimitettiin ympäristö- ja ilmastoministeriksi kesäkuussa. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

”Lähtevätkö vihreät hallituksesta?” – Näin Maria Ohisalo linjasi ilmastotoimista

Kokoomuksen Saara-Sofia Sirénin mukaan vihreät ovat jo ilmastotoimia jarruttavassa hallituksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Saara-Sofia Sirén kysyy tiedotteessaan, lähtevätkö vihreät budjettiriihen yhteydessä hallituksesta, jos riihessä ei tehdä positiivisia ilmastopäätöksiä:

– Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo linjasi, että puolueensa ei tule olemaan hallituksessa, joka jarruttaa ilmastotoimissa. Kai sama linjaus koskee myös nykyistä hallitusta?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Sirén korostaa, että nykyinen hallitus on hallitusohjelmassaan linjannut ilmastotoimista kunnianhimoisesti ja selkeästi. Teot kuitenkin ovat jääneet tavoitteisiin nähden vähäisiksi. Ilmastotoimien toimeenpano ja rahoitus on jätetty pitkälti seuraavan hallituksen harteille.

– Vihreiltä odotetaan konkreettisia tekoja. Ilmastohallitus on tehnyt kyllä hyviä suunnitelmia ja tiekarttoja, mutta nyt se jopa peruuttaa omissa suunnitelmissaan. Kävelettekö siis budjettiriihen yhteydessä ulos hallituksesta, jos ette saa uusia ilmastotoimia sovituksi, Sirén kysyy Ohisalolta.

Vihreiden puheenjohtaja Ohisalo itse korosti tällä viikolla, miten ilmastotoimissa jarruttaminen on vihreille kynnyskysymys hallituksessa ololle.

-Maria Ohisalo, te olette tällä hetkellä ilmastoministeri. Teillä on nyt viimeinen hetki terästäytyä, kun viette puolueenne tämän hallituksen viimeiseen budjettiriiheen. Kommenttinne perusteella esimerkiksi energiaverotuksen keventäminen budjettiriihessä ilman korvaavia ilmastotoimia tarkoittanee vihreiden hallituksesta lähtöä, Sirén huomauttaa.

LUE MYÖS:
Keskusta on valmis joustamaan ilmastotavoitteista

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)