Verkkouutiset

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin logo Helsingissä 9. helmikuuta 2022. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Super, Tehy ja Erto neuvottelemaan työtaistelutoimista

Järjestöt katsovat, että keskeiset tavoitteet yksityisen sosiaalipalvelualan työolojen kehittämisestä eivät ole toteutuneet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SuPer, Tehy ja Erto eli Sote ry kokoontuvat maanantaina ja tiistaina keskustelemaan ja päättämään yksityistä sosiaalipalvelualaa koskevista työtaistelutoimista. Järjestöt ilmoittavat asiasta tiedotteessa.

Toteutuessaan toimet koskisivat esimerkiksi yksityisiä hoiva-alan yrityksiä, kotipalvelua ja varhaiskasvatusta. Toimenpiteitä suunnitellaan vauhdittamaan neuvotteluja Hyvinvointiala Hali ry:n kanssa, sillä neuvottelut eivät ole edenneet toivotusti.

SuPer, Tehy ja Erto kuuluvat neuvottelujärjestö Sote ry:hyn. Sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää, joista Sote ry edustaa selvästi valtaosaa. Järjestö katsoo, että sen keskeiset tavoitteet liittyen palkankorotuksiin ja työolojen kehittämiseen eivät ole edenneet. Neuvotteluja vaikeuttavat myös työnantajaliiton tekemät merkittävät heikennysesitykset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)