Verkkouutiset

Satelliittikuvassa Primorskajan teollisuusalue ja kaupunginosa Mariupolissa 12. maaliskuuta 2022. (Photo by various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Satellite image 2022 Maxar Technologies " - LEHTIKUVA / AFP

Yli 2000 asukasta kuollut Mariupolissa

Palvelut ja elintarvikkeet ovat loppumassa piiritetystä kaupungista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan Mariupolin kaupunginvaltuusto kertoo, että 2[nbsp]187 kaupungin asukasta on saanut surmansa kaksi viikkoa kestäneen venäläispiirityksen aikana.

Paikallisviranomaisten mukaan venäläiset tekivät 22 iskua kaupungiin eilen 12. maaliskuuta.

Noin puolen miljoonan asukkaan Mariupol on ollut kaksi viikkoa ilman kytköstä muuhun maahan. Tilannetta kuvaillaan kriittiseksi.

– Ihmiset ovat olleet vaikeassa tilanteessa jo 12 päivää. Ei ole sähköä, ei lämmitystä. Puhelinyhteydet ovat lähes poikki. Viimeiset ruoka- ja vesivarannot ovat loppumassa, ilmoittaa kaupunginvaltuusto.

Uusimmissa satelliittikuvissa näkyy yhä syvenevä Mariupolin tuho. Kaupungin itäosa on tällä hetkellä venäläisten hallussa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)