Verkkouutiset

Tartuntamäärät ovat nousseet voimakkaasti viime aikoina. / LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

THL:n Mika Salminen IL:lle: Karanteenit voivat lyhentyä

Työntekijöistä on tällä hetkellä pulaa sairaustapausten, karanteenien ja eristysten vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL selvittää parhaillaan karanteeni- ja eristysajan lyhentämistä nykyisestä kymmenestä vuorokaudesta. Taustalla on tartuntamäärien voimakas kasvu.

– Muun muassa terveyssektorilla on pulma. Samaan aikaan kun potilaita on enemmän, henkilökunnasta on suurempi osa joko altistuneena tai itse tartunnan saaneena poissa pelistä aika pitkään. Se on tuplavaikea tilanne, THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen sanoo Iltalehdelle.

Hänen mukaansa muutos voisi astua voimaan ehkä ensi viikon alussa. Käytännöt vaihtelevat eri maissa, sillä esimerkiksi Yhdysvalloissa karanteenia lyhennettiin vain viiteen päivään.

Suomessa asia vaatisi THL:n uuden suosituksen, joka todennäköisesti koskisi koko maata. Karanteeni viittaa koronavirukselle altistuneisiin, sillä sairastuneiden eristyssäännöt ovat tiukemmat.

Terveysviranomaiset eivät tällä hetkellä ehdi soittaa mahdollisista altistumisista kymmenen vuorokauden sisään.

– HUSilla on vajaa 17 000 ihmistä, joita ei ole ehditty kontaktoida. Silloin tämmöinen käytännön muuttaminen joissakin asioissa ei vaikuta kovinkaan paljon, Mika Salminen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)