Verkkouutiset

Skandaali ei vaikuttanut Stefan Löfvenin suosioon

Ruotsia ravistellut tietovuotoskandaali ei ole syönyt ruotsalaisten luottamusta pääministeri Stefan Löfveniin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustapuolueen puheenjohtaja Annie Lööf on Ruotsin luotetuin poliitikko, kertoo SVT Nyheterin ja Novuksen mielipidemittaus. Ruotsin oikeistoallianssin toiseksi suurinta puoluetta johtava Lööf on henkilökohtaisessa suosiossaan nyt 40 prosentissa, eli pitkälti puolueensa edellä.

Toiseksi luotetuin poliitikko on sosialidemokraattien puheenjohtaja ja Ruotsin pääministeri Stefan Löfven. Ruotsia viime viikolla ravistellut tietoturvaskandaali, joka johti epäluottamuslauseeseen sekä kahden ministerin eroon, ei siis näytä syöneen luottamusta Löfveniin. Löfvenin luottaa nyt 37 prosenttia ruotsalaisista, kun toukokuussa vastaava luku oli 34.

Seuraavina mittauksessa tulevat liberaalien Jan Björklund, vasemmistopuolueen Jonas Sjöstedt ja ruotsidemokraattien Jimmie Åkesson. Populistipuolue ruotsidemokraattien Åkesson on ainoa, jonka henkilökohtainen luottamus ei ole puolueensa kannatusta korkeammalla tasolla.

Ruotsin toisen perinteisen valtapuolueen, maltillisen kokoomuksen Anna Kinberg Batra on vertailussa vasta kuudes.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)