Verkkouutiset

IL: Tehohoidossa yhä nuorempia potilaita

Työikäisten osuus koronapotilaissa on kasvanut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtaosa koronaviruksen vuoksi tehohoidossa olevista on työikäisiä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella, Iltalehti kertoo.

– Tällä hetkellä teholla olevat potilaat ovat 30–70-vuotiaita, pääosin 50–70-vuotiaita, työikäisiin painottuen, Husin tehohoidon linjajohtaja Minna Bäcklund sanoo IL:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Iäkkäimpien osuus tehohoidon potilaista on pienentynyt. Syynä on rokotusohjelman eteneminen. Annoksia on sosiaali- ja terveydenhoitoalan henkilökunnan jälkeen annettu iäkkäimmille ihmisille. Bäcklundin mukaan tehohoidossa on ollut vielä myös yli 70-vuotiaita ihmisiä.

– Husin sairaaloissa yli 80-vuotiaiden määrä vaikuttaisi laskeneen, eikä heitä tehohoidossa juurikaan nyt ole ollut.

Tehohoidossa on myös yksittäisiä parikymppisiä. Monilla potilailla on jokin vakavalle koronavirustaudille altistava perussairaus, mutta joukossa on myös perusterveitä.

– Kukaan ei voi edelleenkään täysin tuudittautua siihen, etteikö voisi saada koronaviruksen vaikeampaa tautimuotoa ja päätyä tehohoitoonkin, Bäcklund sanoo IL:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)