Verkkouutiset

Viro sai uuden hallituksen

Kaja Kallaksesta tuli maan ensimmäinen naispääministeri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron uuden hallituksen kokoonpano vahvistettiin sunnuntaina, kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR. Kaja Kallaksen johtaman hallituksen muodostavat Reformipuolue ja keskustapuolue. Hallituksella on 59-paikkainen enemmistö Viron 101-paikkaisessa parlamentissa.

Viron edellinen, keskustapuolueen Jüri Ratasin luotsaama hallitus erosi aikaisemmin tammikuussa keskustapuolueeseen kohdistuvien korruptioepäilyjen vuoksi. Ratas jatkaa politiikassa, mutta ei ole uuden hallituksen jäsen.

Reformipuoluetta johtava Kallas on Viron ensimmäinen naispääministeri. Pääministerin lisäksi hallituksen kuuluu 14 ministeriä, ja paikat jakautuvat tasan kahden hallituskumppanin välillä. Reformipuolue sai valtiovarain- ja puolustusministerin salkut, keskustapuolue on taas ensimmäistä kertaa historiassaan ulkoministerin salkun haltija.

Viron uudeksi ulkoministeriksi nousee Viron nykyinen Prahan-lähettiläs Eva-Maria Liimets.

–  Uuden hallituksen kokoonpanon ajatuksena on löytää tasapaino miesten ja naisten, sekä kokemuksen ja uutuuden välillä, tuore pääministeri Kallas kommentoi EER:lle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)