Verkkouutiset

Pohjois-Korea aloitti koronarokotteen ihmiskokeet

Viranomaisten kerrotaan suorittavan kokeita vahvistamatta rokotteen lääketieteellistä tehokkuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea kehittää omaa rokotetta koronavirusta vastaan, ja maassa on aloitettu ihmiskokeet, kertoo uutissivusto Daily NK.

Nimettömänä esiintyvän lähteen mukaan Pohjois-Korean tutkijat käyttävät koronavirusrokotteen valmistuksessa pohjoiskorealaisten hakkereiden eri lääkeyhtiöiltä varastamia rokotetietoja ja -osaamista.

Lähde kertoo, että ensimmäisen ja toisen vaiheen kliiniset tutkimukset on suoritettu ja kolmannen vaiheen kliiniset tutkimukset ovat käynnissä.

Kim Il-sungin yliopiston tutkijoiden kerrotaan olevan vastuussa rokotteen kehityksestä.

Pohjois-Korea väittää edelleen, että maassa ei ole ainuttakaan vahvistettua koronatartuntaa.

Lähteen antamien tietojen mukaan näyttää kuitenkin siltä, että maan viranomaiset tekevät rokotekokeita, joihin osallistuu Covid-19-taudin kaltaisista oireista kärsiviä potilaita.

Pohjois-Korean hakkerien kerrotaan hyökänneen ainakin kuuden Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Etelä-Koreassa toimivan lääkeyhtiön tietojärjestelmiin. Toiminnan tavoitteena on kerätä koronavirushoitoihin ja rokotteisiin liittyviä tietoja, joita maan hallinto voisi myydä tai käyttää hyväkseen muilla tavoin. Hakkerien mahdollisesta onnistumisesta ei ole tietoa. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä.

Lähteen mukaan Pohjois-Korean viranomaiset eivät ole kuitenkaan varmoja siitä, kuinka tehokas heidän kehittämänsä rokote on.

– He hankkivat hakkereiden avulla tarpeeksi tietoa ja osaamista, mutta heillä ei ole kykyä tuottaa rokotteita. Mutta koska maan johtaja Kim Jong-un määräsi rokotteen kehitettäväksi, heidän täytyy saada aikaan edes jonkinlaisia tuloksia.

Tämä tarkoittaa sitä, että Pohjois-Korean viranomaiset suorittavat kokeita rokotteen valmistamiseksi vahvistamatta sen lääketieteellistä tehokkuutta ja raportoimalla tulokset eteenpäin komentoketjussa.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)