Verkkouutiset

Donald Trump: Me tapamme terroristeja

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan demokratian rakentamisen aika ulkomailla on ohi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Me emme rakenna enää kansakuntia. Me tapamme terroristeja, Donald Trump sanoi lehdistötilaisuudessa Fort Myerin tukikohdassa Arlingtonissa, Virginiassa maanantaina.

Trump kertoi tilaisuudessa Yhdysvaltojen uudesta Afganistanin strategiasta. Vaalikampanjansa aikana Trump sai oikeistolta tukea ajatukselle, että Yhdysvallat ei osallistu enää sotiin ulkomailla demokratian rakentamiseksi tai muiden maiden auttamiseksi.

”Amerikka ensin”, oli yksi Trumpin tunnuslauseista. Se sisälsi ajatuksen, että Yhdysvaltain asevoimien tarkoituksena on puolustaa maata, eikä käydä sotia ulkomailla. Hän vaati tuolloin vielä Yhdysvaltoja jättämään Afganistanin.

Nyt Trump linjasi, että Yhdysvallat pysyy Afganistanissa. Fox Newsin tietojen mukaan Trump myös allekirjoitti maanantaina käskyn lähettää Afganistaniin 4 000 sotilasta lisää.

– Seuraukset nopeasta poistumisesta ovat sekä ennustettavia että mahdottomia hyväksyä.

Trumpin mukaan hätiköity poistuminen aiheuttaisi tyhjiön, jonka terroristijärjestöt kuten Isis ja Al Qaida täyttäisivät välittömästi.

– Tästä eteenpäin voitolla on selkeä määritelmä: hyökkääminen vihollisiamme vastaan, Isisin tuhoaminen, Talibanin estäminen ottamasta valtaa Afganistanissa, suurten terrori-iskujen estäminen Amerikkaa vastaan, Trump sanoi.

”Lopulta me voitamme”

Yhdysvaltain presidentti perustelee sotimista Afganistanissa nyt sillä, että kyse on taistelusta terroristeja vastaan.

Trump mainitsi puheessaan myös Pakistanin maana, joka ”usein tarjoaa suojelua kaaoksen lähettiläille, väkivallalle ja terrorille”.

– Emme voi enää olla hiljaisia siitä, että Pakistan on terroristijärjestöjen turvasatama, Talibanin ja muiden ryhmittymien, jotka aiheuttavat uhan alueella ja muuallakin, Trump sanoi.

Trump myönsi puheessaan, että hänen alkuperäinen ”vaistonvarainen” ajatuksensa oli vetää jouokot Afganistanista kokonaan. Useiden kenraalien käytyjen keskusteluiden perusteella hän tuli kuitenkin toisiin ajatuksiin. Irakin esimerkki oli hänelle varoitus siitä, miten käy, kun Yhdysvallat jättää voimatyhjiön alueelle, jossa toimii vahvoja terroristijärjestöjä.

Trump sanoi, että amerikkalaiset ovat tietoisia sodista, jotka eivät pääty voittoon.

– Lopulta me voitamme, Trump lupasi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)