Verkkouutiset

Iiris Suomela: Ulkomaalaisten lukukausimaksut poistettava

Kansanedustajan mukaan maksut karsivat köyhien mahdollisuutta opiskella Suomessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela vaatii parannuksia kansainvälisten opiskelijoiden asemaan.

– Juhlapuheissa olemme aina halukkaita houkuttelemaan Suomeen lisää kansainvälisiä osaajia. Käytännössä jo oleskeluluvan saaminen, pankkitilin avaaminen tai työllistyminen on tehty erittäin hankalaksi. Lisäksi lukukausimaksut karsivat etenkin köyhimpien opiskelijoiden mahdollisuutta tulla Suomeen, Suomela listaa.

Hallituksen tavoitteena on houkutella kansainvälisiä opiskelijoita Suomeen. Valmistumisen jälkeisten oleskelulupien kestoa pidennetään kahteen vuoteen, minkä uskotaan helpottavan työllistymistä tai yrityksen perustamista Suomeen. Lisäksi hallitus selvittää lukukausimaksujen kompensointia maahan jääville EU- ja ETA-maiden ulkopuolisille opiskelijoille.

– Vihreiden tavoite on luopua kansainvälisten opiskelijoiden lukukausimaksuista kokonaan. Huippuosaajia löytyy muualtakin kuin vain varakkaista perheistä. Lisäksi ikääntyvä Suomi kaipaa kipeästi osaavaa työvoimaa. Yrityksiltä toivon rohkeutta näiden kansainvälisten osaajien rekrytointiin, sillä heillä on paljon annettavaa tälle yhteiskunnalle, Suomela sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)