Verkkouutiset

Petteri Orpo: Merkittävät työllisyystoimet jäivät sopimatta

Kokoomusjohtajan mukaan hallituksen budjetilta puuttuu uskottava pohja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon mukaan merkittävät työllisyystoimet jäivät sopimatta pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallituksen talousarvioesityksessä vuodelle 2020.

– Ensitunnelma: velkaantuminen kasvaa, suomalaisten verotus kiristyy, eikä uskottavia työllisyystoimia löydy. Budjettiriihen tärkein päätös näyttää olevan se, että hallitus on päättänyt elää velaksi tulevien sukupolvien kustannuksella. #budjettiriihi, Orpo tviittaa.

Hänen mielestään hallituksen kannattaisi jatkaa budjettiriihtään työllisyystoimien pohtimiseen.

– Selvityksiä ja strategioita. Miksi hallitus lopetti budjettiriihensä jo tänään, kun merkittävät työllisyystoimet jäivät sopimatta? Hallituksen kannattaisi palata huomenna Säätytalolle. Päivän voisi käyttää työllisyystoimien pohtimiseen ja päätösten tekemiseen. #budjettiriihi,

Orpon mukaan budjetti heikentää keskituloisten ostovoimaa ensi vuonna.

– Hallitus ei ilmeisesti estänyt työn verotuksen kiristymistä 250 miljoonalla eurolla. Keskituloiselle perheelle jää ensi vuonna 320 euroa vähemmän käteen. Tämän lisäksi muut välilliset verot nousevat. #budjettiriihi

– Hallitus puhuu kauniisti 75 prosentin työllisyysasteesta ja talouden tasapainosta vuonna 2023. Talousarvioesitys ei huomioi alkuunkaan näitä tavoitteita. Näin ollen hallituksen budjetilta puuttuu uskottava pohja. Työllisyysvaikutuksista ei edes arvioita! #budjettiriihi.

 

LUE MYÖS:

Budjettiesitys kaksi miljardia euroa alijäämäinen

Näin yritystukien leikkaus toteutetaan

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)