Verkkouutiset

Massiivinen hyönteisparvi näkyi avaruudesta: ”Tuo ei ole sadetta”

Tutkat rekisteröivät valtavan lentomuurahaisparven Englannin etelärannikolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Englannin eteläosassa on liikkunut niin massiivinen lentomuurahaisten parvi, että jopa säätutkat ovat havainneet sen. Aiheesta uutisoi tässä Sky News.

Britannian meteorologian laitos on twiitannut videon (jutun alla), joka näyttää sadepilvistä otetulta satelliittikuvalta.

− Uusin avaruudesta kuvattu näkymä näyttää, että tutkamme poimii jotakin, mikä ei ole sadetta etelärannikolla, twiitin saatteessa kerrotaan.

Twiitissä esitetään kysymys, mitä he luulevat erikoisen ilmiön olevan. Valtaosa vastaajista uskoi pilven olevan pölyä. Oikean vastauksen kerrotaan olevan lentomuurahaisparvi.

Hyönteisiä tavattiin Hampshiressä, Sussexissa, Kentissä ja Dorsetissa. Niillä on menossa pariutumisvaihe, jonka aikana koiraat seuraavat kuningattaria.

Kuningattaret luovuttavat feromoneja houkuttaakseen partnereita mutta lentävät sitten pois, jotta parittelu tapahtuisi voimakkaimpien koiraiden kanssa.

Lentomuurahaiset ovat ihmisille vaarattomia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)