Verkkouutiset

Pohjois-Korea sanoo vaaliensa olleen maailman parhaat

Parlamenttivaalien propagandaa käytettiin loikkareiden houkuttelemiseksi takaisin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean valtiollinen media on keskittynyt viimeaikaisessa uutisoinnissaan maan vaalijärjestelmän ylistämiseen.

Sunnuntaina pidettyjen vaalien äänestysaktiivisuuden kerrottiin nousseen huimaan 99,99 prosenttiin. Äänestämättä jättäminen tai protestiäänen antaminen tulkitaan Pohjois-Koreassa maanpetokseksi.

Kansalaiset äänestivät puolueen hyväksymiä ehdokkaita, joita oli tarjolla vain yksi jokaista vaalipiiriä kohti.

Valtiollinen Rodong Sinmun -lehti kertoi maaliskuun alussa vaaleista otsikolla ”Vaalijärjestelmämme on maailman paras”. Lehti väitti kapitalististen maiden käyttävän vaaleja keinona, jolla hallitseva eliitti pidetään vallan kahvassa.

– Pohjois-Korean vaalit ovat maailman reiluimmat ja demokraattisimmat, Rodong Sinmun kuvaili sulkeutuneen kommunistimaan näennäisvaaleja.

Virallisten tilastojen mukaan 100 prosenttia äänesti hallinnon esittämää ehdokasta.

– Äänestäjät osallistuivat vaaleihimme yhtenäisesti vahvistaen kansanvaltaa kivenkovaksi, keskusvaalilautakunta ilmoitti tiistaina KCNA-median mukaan.

Vaaleja ympäröivää propagandaa käytettiin ilmeisesti myös loikkareiden houkuttelemiseksi takaisin Pohjois-Koreaan. Turvallisuusministeriön agentit vierailivat helmikuun puolivälin jälkeen useiden perheiden luona, joiden omaisten tiedettiin ”kadonneen” eli luultavasti paenneen maan rajojen ulkopuolelle.

– Agentit väittivät, että Pohjois-Koreaan palanneille annettaisiin kaikki anteeksi. Heille myös tarjottaisiin asunto ja työpaikka, DailyNK-sivuston haastattelema paikallislähde kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)