Verkkouutiset

Maahanmuutto jatkuu vilkkaana – Migri tarvitsee henkilökuntaa

Maahanmuuttovirasto palkkaa merkittävän määrän osaajia asiantuntijatehtäviin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Arviolta puolet eli noin 240 viraston määräaikaisista tehtävistä vakinaistetaan. Uusia työntekijöitä on haussa esimerkiksi oleskelupien käsittelyyn maahanmuuttoyksikköön ja turvapaikkayksikköön.

– Maahanmuutto Suomeen on jatkunut viime vuodet vilkkaana. Uudet rekrytoinnit ja nyt tehtävät vakinaistamiset varmistavat osaamisen ja hakemuskäsittelyn pitkäjänteisen kehittämisen, viraston apulaispäällikkö Raimo Pyysalo sanoo.

Tällä hetkellä virastossa työskentelee yli tuhat työntekijää eri puolilla Suomea.

Tavoite lyhentää käsittelyaikoja

Yhä useampi ulkomaalainen saapuu Suomeen työn, opiskelun tai perheen takia. Esimerkiksi tänä vuonna virastoon on saapunut yli 56[nbsp]000 oleskelulupahakemusta, joiden yleisin peruste on joko perheenjäsen tai työnteko Suomessa.

– Ruuhkautuminen on näkynyt osin pidentyneinä käsittelyaikoina. Tarkoitus on käynnistää pian täydentävä rekrytointikierros. Tavoittelemme aiempaa lyhyempiä käsittelyaikoja sekä vastaamme tulevan vuoden maahanmuuton kasvunäkymiin, Pyysalo kertoo.

Virastossa työskentelee paljon esimerkiksi juristeja, hallinto- ja yhteiskuntatieteilijöitä ja asiakaspalvelun ammattilaisia. Maahanmuuton erityisosaaminen kehittyy työssä oppimalla ja perehdytyksellä. Osaan apulaistarkastajien tehtävistä sopii koulutustaustaksi myös ammatillinen koulutus. Apulaistarkastajia työskentelee esimerkiksi asiakaspalvelussa.

Henkilöstörakenteen uudistaminen alkoi kesällä ja jatkuu edelleen ensi vuonna. Määräaikaisuuksien määrä vähenee ja vakinaisten paikkojen osuus kasvaa selvästi. Osa tehtävistä vakinaistetaan julkisen haun kautta ja osa suoraan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)