Verkkouutiset

Yle: Ilja Janitskin tuomittiin vankeuteen

Johan Bäckman tuomittiin yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut MV-sivuston perustaneen Ilja Janitskinin yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen yhteensä 16 eri teosta liittyen MV-lehden toimintaan, kertoo Ylen uutiset.

Käräjäoikeus on katsoo Janitskinin olleen vuodesta 2014 ainakin tammikuuhun 2018 MV-lehden ja Uber Uutisten omistaja, päätoimittaja, vastaava toimittaja sekä niiden sisällöstä vastannut henkilö.

Käräjäoikeus on tuominnut Johan Bäckmanin yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hänet tuomittiin Ylen toimittajan Jessikka Aron törkeästä kunnianloukkauksesta, yllytyksestä törkeään kunnianloukkaukseen sekä vainoamisesta.

Lisäksi MV-lehdessä toiminut nainen tuomittiin kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeus katsoo, että MV-lehdessä on julkaistu lukuisia asianomistajia loukkaavia sekä rasistisia kirjoituksia. Kirjoitukset ovat sisältäneet valheellisia tietoja ja halventavia vihjauksia sekä henkilöiden yksityiselämään liittyviä arkaluonteisia asioita. Toiminnan motiivina on ollut henkilöiden maineen tuhoaminen ja ammattitaidon kyseenalaistaminen julkisuudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)