Verkkouutiset

Kai Mykkänen IS:lle: 20 lähiöpoliisia estämään jengejä

Sisäministerin mukaan Suomella on vielä menossa etsikkoaika.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) haluaa Ilta-Sanomien haastattelussa lisää poliiseja riskilähiöihin.

Mykkäsen mukaan noin 20 uutta poliisivirkaa tarvitaan riskilähiöihin, joissa on nuoria, jotka ovat ajautumassa rikollisjärjestöihin. Ministeri haluaa virkoihin vuotuisen kahden miljoonan euron määrärahan.

– Lähtökohta olisi se, että esimerkiksi kuuteen lähiöön tulisi 2–3 poliisia per lähiö, mistä se noin parinkymmenen poliisin haarukka tulee. Ja heille hankittaisiin sitten kalusto ja varusteet, mistä se noin pari miljoonaa euroa tulee, Kai Mykkänen sanoo IS:lle.

– Ne ovat meidän suurimmissa kaupungeissa, eli Helsingissä, Turussa ja Tampereella, hän toteaa lähiöistä.

Ministerin mukaan lähiöpoliiseilla voitaisiin estää Ruotsin kaltaista jengiytymistä.

– On selvää, että jos halutaan välttää sellainen Ruotsin tyyppinen järjestäytyneen rikollisuuden soluttautuminen tiettyihin lähiöihin, niin meillä on vielä etsikkoaika menossa. Meillä ei sitä vielä onneksi tapahdu.

– Ja tehokkain keino, mitä minä olen nähnyt, on se, että meillä on lähiöissä poliisi, joka tunnetaan kouluissa, päiväkodeissa ja uskonnollisissa yhteisöissä, Kai Mykkänen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)