Verkkouutiset

Emmanuel Macron: Vladimir Putinin käsitys demokratiasta on eri kuin omani

Ranskan presidentin mukaan Venäjän presidentin käsitys on hankala.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on vahva johtaja, jonka käsitys demokratiasta on kuitenkin ”eri kuin hänen omansa”.

Fox News haastatteli Macronia sunnuntaina. Asiasta uutisoi tässä Politico.

”Hän haluaa vahvan Venäjän. Hänen demokratiakäsityksensä on hankala hänen vastustajilleen”, Macron sanoo.

Hänen mukaansa epäilyt Venäjän puuttumisesta Yhdysvaltain presidentinvaaleihin vuonna 2016 eivät vaikuta siihen, miten Ranska toimii presidentti Donald Trumpin kanssa.

”Amerikkalaiset äänestivät Donald Trumpia ja valitsivat hänet. En ole henkilö, joka voisi sanoa, kenen tulisi olla presidenttinne.”

Macronin mukaan hänen suhteensa Trumpiin on ”erityinen”, sillä he tulevat molemmat klassisen poliittisen systeemin ulkopuolelta.

”Luulen, että presidentti Trumpin valinta ei ollut odotettu Yhdysvalloissa. Luulen myös, että oma valintani ei ollut odotettu omassa maassani.”

Macron kehotti Trumpia luopumaan tämän äskettäin ilmoittamista teräs- ja alumiinitariffeista tai antamaan Euroopan unionille poikkeusluvan.

”Toivottavasti hän ei toteuta uusia tariffeja. Liittolaisten kanssa ei tule käydä kauppasotaa”, Macron sanoo.

Macron vierailee Yhdysvalloissa alkavalla viikolla. Vierailun tarkoituksena on juhlistaa Ranskan ja Yhdysvaltojen 250-vuotista yhteistyötä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)