Verkkouutiset

”Kuuluuko islam Saksaan?” – Angela Merkelin vaalitoimistolle hautakynttilöitä

Tuntemattomien henkilöiden uskotaan protestoineen maahanmuuttoa jättämällä vaalitoimiston eteen hautakynttilöitä ja punaisia ruusuja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuntemattomat henkilöt toivat 14 hautakynttilää ja punaisia ruusuja Saksan liittokansleri Angela Merkelin Stralsundin kaupungissa sijaitsevan vaalitoimiston eteen, kertoo Der Spiegel.

Kyseessä on ilmeisesti protesti Merkelin maahanmuutto- ja pakolaispolitiikka kohtaan. Kristillisdemokraattista CDU:ta johtavaa Merkeliä on arvosteltu hänen liberaalista maahanmuuttopolitiikastaan.

Mecklenburg-Etu-Pommerin poliisi löysi paikalta myös neljä kuvaa nuorista naisista, jotka joutuivat hiljattain väkivallan uhreiksi. Väkivallan tekijöiden väitetään olevan Saksaan tulleita pakolaisia.

Toimiston edustalla olevaan jalkakäytävään oli lisäksi kirjoitettu kysymys ”kuuluuko islam Saksaan?” Poliisi haki tavarat pois torstain ja perjantain välisenä yönä. Rikospoliisi tutkii tapausta.

Tuoreen hallituksen muodostaneet kristillisdemokraatit (CDU), sen baijerilaisen sisarpuolue (CSU) ja sosiaalidemokraatit (SPD) ovat eripuraisia islamin asemasta Saksassa. Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.

Saksassa käynnistyi viime viikolla islam-väittely, kun uusi sisäministeri Horst Seehofer (CSU) totesi, että islam ei kuulu Saksaan. Seehoferin mukaan muslimit ovat kuitenkin osa maata.

Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier (SPD) yritti rauhoittaa kuluvalla viikolla tilannetta ja totesi tiistaina, että muslimit ovat osa saksalaista yhteiskuntaa, ja islam kuuluu Saksaan.

Merkel linjasi keskiviikkona uuden hallituksensa politiikkaa puheessaan maan parlamentille ja totesi niin ikään, että ”islam on osa Saksaa”.

CDU/CSU:n parlamenttiryhmän varapuheenjohtaja Alexander Dobrindt (CSU) vastasi Merkelille omassa puheessaan, että ”islam ei kuulu Saksaan”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)