Tsekin presidentti: Muslimiveljeskunta on pakolaiskriisin takana

Presidentti Milos Zeman nimesi tietolähteikseen UAE:n ja Marokon johdon.

  • LKS 20151227 LKS 20150406 875; FILES - Picture taken on January 10, 2014, Czech President Milos Zeman answers to media during a press conference at the Prague Castle in Prague. The Czech president Zeman and the US ambassador to Prague, Andrew Schapiro, have clashed over the former's plan to travel to Moscow for the World War II victory anniversary, an event largely snubbed by western leaders. In an interview on April 5, 2015, Zeman said that the door to his seat, the Prague Castle, "will be closed" to Schapiro following his criticism. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / MICHAL CIZEK

    Milos Zeman.

    ()

Tsekin tasavallan presidentti Milos Zeman totesi alla Youtube-videona näkyvässä uudenvuodentervehdyksessään, että hän pitää Eurooppaan tulevien turvapaikanhakijoiden vyöryä järjestettynä invaasiona eikä pakolaisten spontaanina liikkeenä.

Tsekkiläinen ČRo Plus -radio kysyi häneltä maanantaina asiasta lisää. Zeman vastasi arvelevansa, että invaasion on järjestänyt muslimiveljeskunta.

Ensimmäiseksi lähteekseen hän sanoi UAE:ta hallitsevan kruununprinssin, joka "kertoi minulle että kaikkien näiden islamilaisten terroriryhmien kattojärjestö on muslimiveljeskunta".

– Ja hän antoi esimerkkejä: hän sanoi että al-Qaidan johtaja on muslimiveljeskunnan jäsen. Talibanin johtaja on jäsen muslimiveljeskunnassa, ja niin edelleen, presidentti Zeman totesi.

– Ja toinen lähde: kun ei kovin kauan aikaa sitten Marokon ulkoministeri kävi täällä, hän kertoi minulle, että muslimiveljeskunta ei yritä hallita vain koko muslimimaailmaa - hehän melkein onnistuivat Egyptissä - vaan koko maailmaa. Ja se on osa sen ideologiaa.

Marokon ulkoministeri on Salaheddine Mezouar.

Presidentti Zeman huomautti kummankin tietolähteensä olevan muslimeja ja huomattavia arabipoliitikkoja.

– (Niinpä) luulen että tämän invaasion on järjestänyt muslimiveljeskunta, tietysti hyödyntäen useiden valtioiden taloudellista apua, presidentti tiivisti.

Muslimiveljeskunta ei hänen mukaansa pysty käynnistämään sotaa Eurooppaa vastaan, mutta se voi valmistella kasvavaa siirtolaisaaltoa ja asteittain päästä kontrolloimaan Eurooppaa siirtolaisuuden avulla.

Venäjä kielsi 2003 muslimiveljeskunnan toiminnan. Järjestöä pidetään terroristisena Bahrainissa, Egyptissä, Saudi-Arabiassa, UAE:ssa, Venäjällä ja Syyriassa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.