Verkkouutiset

Viro: Venäjä houkutteli kaapatun poliisin väijytykseen

Virolaislähteiden mukaan Venäjän tiedustelupalvelu FSB järjesti ansan viime viikolla kaapatulle virolaiselle suojelupoliisille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Virolainen suojelupoliisimies Eston Kohver houkuteltiin tapaamaan tietolähdettä muutaman kilometrin päässä Luhamaan rajaylityspaikasta sijaitsevaan metsikköön, Guardian kertoo virolaislähteisiin viitaten.

Virolaisten mukaan Kohver tutki järjestäytynyttä rikollisuutta ja odotti saavansa tietoja tutkimuksiaan varten. Todellisuudessa miestä odotti kuitenkin venäläisten väijytys.

Kohveria vähän matkan päästä seurannut tukiryhmä ei kyennyt tekemään mitään, koska venäläiset olivat väitetysti käyttäneet tainnutuskranaatteja ja häirinneet heidän viestiyhteyksiään.

Virolaisten tiedustelulähteiden mukaan joukko aseistautuneita miehiä raahasi Kohverin Venäjän puolelle rajaa ennen kuin tukiryhmä ehti reagoida tapahtuneeseen.

Maastosta myöhemmin löytyneet jäljet tukevat virolaisten versiota tapahtuneesta.

Kohver on sittemmin siirretty Moskovaan odottamaan syytteitä. Venäläismediassa on uumoiltu, että häntä aiotaan syyttää vakoilusta. Venäjän mukaan Kohver otettiin kiinni sen puolelta rajaa.

Kohverin hallusta löytyi pistooli, nauhuri ja 5 000 euroa käteistä.

Virolaisten mukaan rahat ja nauhuri oli kuitenkin varattu tiedonantajan kanssa kaavailtuun tapaamiseen.

Guardianin lähteet väittävät, että Kohver tutki epäiltyä salakuljetusoperaatiota, johon olisi sekaantunut FSB:n henkillöstöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)