Verkkouutiset

”Venäjän ohjaama vastahyökkäys on käynnissä”

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan Itä-Ukrainassa on käynnissä venäläisvetoinen vastahyökkäys, jolla separatisteja tuetaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Korkea-arvoisen puolustusministeriön virkamiehen mukaan Venäjän joukot ovat ampuneet rakettitulta Ukrainan alueelle Ukrainan joukkoja vastaan, uutiskanava Foxnews kertoo. Niin ikään Venäjän tykistö on tulittanut Ukrainan alueelle, ”eikä se ole ensimmäinen kerta”.

Pentagonin virkamiehen mukaan Venäjän organisoimista uusista sotilasoperaatioista on näyttönä myös aseapu osittain ahtaalle joutuneille kapinallisille. Pentagonin mukaan Venäjä on toimittanut kapinallisille panssarivaunuja, raketinheittimiä ja panssaroituja ajonevoja.

– Tunkeutumiset Ukrainan alueelle osoittavat, että Venäjän ohjaama vastahyökkäys on todennäköisesti käynnissä Donetskissa ja Luhanskissa, Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja Jen Psaki sanoi keskiviikkona.

Venäjä on kiistänyt suoran tuen separatisteille. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Venäjä on epärehellinen toimistaan jopa omalle kansalleen.

Yhdysvaltain tiedusteluelinten mukaan Ukrainassa taistelee ainakin tuhat Venäjän armeija sotilasta. Foxnewsin mukaan amerikkalaisvirkailijat toteavat, että jos tarkastellaan venäläisseparatistia, niin ”kyseessä on venäläinen sotilas”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)