Verkkouutiset

Venäläisministeri: Netflix on USA:n hallituksen mielenhallintaväline

Venäjän kulttuuriministerin mukaan Yhdysvallat pyrkii hallitsemaan ihmisten ajatuksia Netflixin kautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Radio Free Europen mukaan Venäjän kulttuuriministeri Vladimir Medinski pitää suosittua suoratoistopalvelu Netflixiä amerikkalaisena mielenhallintahankkeena.

– Mitä? Luulitteko todellakin, että tällaiset jättimäiset startupit syntyvät itsestään. Ihan kuin koulupoika voisi vain istahtaa miettimään hetkeksi ja sitten miljardeja dollareita alkaa sataa syliin taivaalta, Medinski toteaa venäläisen RNS:n haastattelussa.

– Tämä osoittaa, että ideologiset ystävämme (Yhdysvaltojen hallinto) ymmärtävät vallan hyvin, että tämä taidemuoto on kaikkein tärkein, hän jatkaa.

Medinski viittaa neuvostojohtaja Vladimir Leninin lausuntoon siitä, miten tärkeä väline elokuvat ovat kansaan vaikuttamisessa.

– He pääsevät Netflixin avulla sisään jokaiseen kotiin ja luikertelevat jokaiseen televisioon. Juuri television kautta he pääsevät joka ikisen maailman ihmisen mieliin, Medinski toteaa.

Vladimir Medinski on antanut eriskummallisia ja kohua herättäneitä lausuntoja ennenkin. Ministeri on vaatinut muun muassa kansallismielisten kesäleirien perustamista, vaatinut ”patrioottisen Internetin” luomista ja syyttänyt länttä ”uuden salamasodan” aloittamisesta Venäjää vastaan.

Medinski suututti monia venäläisiä viime viikolla, kun hän totesi Pietarin kansainvälisessä talousfoorumissa, että venäläisissä animaatioelokuvissa näkyy liikaa ”aasialaisia kasvoja”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)