Verkkouutiset

Kuvat paljastavat Venäjän uudet hävittäjät, Syyrian joukkoja vahvistettu merkittävästi

Venäjä on vahvistanut Syyrian lento-osastonsa ilmataistelukykyjä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syyrian presidentti Bashar al-Assad vieraili tiistaina Venäjän Khmeimimin lentotukikohdassa Syyriassa.

Vierailusta julkaistujen kuvien ja viimeisten parin kuukauden aikana otettujen satelliittikuvien perusteella Venäjä on vahvistanut Syyrian lento-osastoaan. Etenkin ilmapuolustuskykyjä on lisätty.

Syyrian presidentinkanslian julkaisemissa kuvissa näkyy muun muassa aseistettuja Su-27SM3 -hävittäjiä. Ne on War Zonen mukaan siirretty sinne sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen laivaston Super Hornet pudotti Syyrian hallituksen joukkojen Su-22 -koneen Rakkan lähistöllä.

Venäjän ilmataistelukoneiden terävintä kärkeä edustavan Su-27 -version lisäksi Khmeimimissä operoi Su-35S- ja Su-30 -hävittäjiä sekä Su-34 -rynnäkkökoneita. Nämä ovat kehittyneimpiä käytössä olevia venäläiskoneita.

Kesäkuun alkupuolella otettujen satelliittikuvien perusteella kentällä on noin 20–30 venäläistä sotilaskonetta.

Venäjä on lisäksi siirtänyt Syyriaan S-300-, S-400- ja Pantsir-ilmapuolustusjärjestelmiä.

Venäjä ilmoitti vahvistavansa Syyrian ilmapuolustustaan ja päivittävänsä Bashar al-Assadin joukkojen venäläisvalmisteisia ilmatorjuntajärjestelmiä Yhdysvaltojen syyrialaiseen sotilastukikohtaan tekemän risteilyohjusiskun jälkeen. Isku oli vastaus syyrialaisjoukkojen kemialliseen hyökkäykseen.

Jännitteet Syyriassa ovat kasvaneet viime päivinä. Yhdysvaltojen hallinto on varoittanut Syyriaa tekemästä uusia kemiallisia iskuja ja amerikkalaiset tiedustelukoneet ovat kiertäneet ahkerasti maan rannikolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)