Verkkouutiset

”Nyt riittää”, ”Lähde eläkkeelle” – Venäjällä osoitettiin mieltä Putinia vastaan

Tuhannet venäläiset osoittivat mieltään maan presidenttiä vastaan eri puolella maata lauantaina.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjällä järjestetyt mielenosoitukset keskittyivät kaikkien kansalaisten oikeuteen esittää havaitsemiaan epäkohtia maan hallinnolle kirjallisesti, kertoo New York Times. Ilmauksia järjestettiin kaikkiaan noin kolmessakymmenessä kaupungissa Mihail Hodorkovskin perustaman Avoin Venäjä -säätiön vetämänä.

Mielenilmausten keskeisenä iskulauseena oli ”nyt riittää”, millä viitattiin Venäjän presidentti Vladimir Putiniin ja hänen hallintoonsa. Kylteissä ja vetoomuksissa kehotettiin Putinia olemaan asettumatta ehdolle presidentiksi neljännelle kaudelle.

Sarkastisemmissa kylteissä todettiin muun muassa, että ”Meillä on Putin, emme tarvitse ruokaa” ja ”V.V. Putin – on olemassa tie ulos – lähde eläkkeelle”.

Satoja pidätettiin mielenosoitusten yhteydessä, eikä esimerkiksi pääuutiskanava Russia24 uutisoinut asiasta lainkaan. Sen sijaan se esitti dokumentin toisen maailmansodan vihollista palvelleista sotilaista.

Kremlin äänitorvena tunnettu RenTV puolestaan esitti dokumentin, joka kuvasi Avoin Venäjä -säätiön joukoksi rikollisia ja huumeaddikteja, joilla on suhteita Yhdysvaltoihin.

Venäjän lainsäädännön mukaan hallinnon on kuitenkin vastattava kansalaisten kirjallisiin valituksiin kolmenkymmenen päivän sisällä. Säätiön hallituksen puheenjohtaja Aleksandr Soloviev arvioi, että vastauksia varsinkaan presidentin erovaatimuksiin on turha odottaa.

”He todennäköisesti toteavat, että kirjoittaja ei osoittanut mitään tarkkaa ongelmaa, kiitoksia paljon”, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)