Verkkouutiset

Pohjois-Korea pyysi Putinilta superhävittäjiä

Pohjois-Korea lähetti erityislähettiläänsä Venäjälle ostamaan hävittäjäkoneita, sotilaslähde kertoo.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Choe Ryong-hae, joka vieraili marraskuussa Moskovassa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin erityislähettiläänä, pyysi presidentti Vladimir Putinia toimittamaan Sukhoi Su-35-hävittäjiä”, eteläkorealainen sotilaslähde paljastaa JoongAng Ilbolle.

Sukhoi Su-35-hävittäjää pidetään yhtenä Venäjän edistyneimmistä hävittäjäkoneista. National Interestille puhuneiden sotilasasiantuntijoiden mukaan venäläiskone kykenee laittamaan kampoihin kaikille nykyisille amerikkalaiskoneille, F-22 Raptoria lukuun ottamatta.

Choen ja Putinin Moskovassa käymistä keskusteluista on tihkunut hyvin vähän tietoa julkisuuteen. Virallisten tietojen mukaan Choe luovutti Putinille kirjeen Kimiltä. Sen sisällöstä ei ole tietoa. Tapaamisen jälkeen ei pidetty lehdistötilaisuutta.

Choen delegaatio pistäytyi Venäjän vierailunsa aikana kuitenkin muun muassa Khabarovskissa. Paikassa sijaitsee hävittäjävalmistaja Sukhoin tehdas.

”Pohjoisessa valmistetaan monia kotimaisia asejärjestelmiä. Vaikuttaa siltä, että siellä on turvauduttu Venäjän apuun, koska hävittäjien rakentaminen vaatii monimutkaisempaa teknologiaa”, sotilaslähde toteaa.

Hänen mukaan hävittäjien myyminen olisi Venäjälle kuitenkin varsin hankalaa Pohjois-Koreaan kohdistuvien kansainvälisten pakotteiden vuoksi.

Lähde ei kertonut, kuinka monta hävittäjää Pohjois-Korea oli tarjoutunut hankkimaan.

Pohjois-Korea yritti hankkia venäläisiä hävittäjiä viimeksi vuonna 2011. Sen hävittäjäkalusto vanhenee kovaa vauhtia ja ilmavoimien modernisoinnin uskotaan kuuluvan Kimin vuonna 2012 vahvistamaan uuteen puolustussuunnitelmaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)