Verkkouutiset

Venäjän parlamentissa pohditaan pitäisikö Saksojen yhdistyminen 1989 tuomita laittomaksi

Venäjän duumassa käsitellään ehdotusta Saksojen yhdistymisen julistamisesta laittomaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän parlamentin alahuoneen, duuman, puhemies Sergei Naryshkin on pyytänyt parlamentin ulkoasiainvaliokuntaa pohtimaan, voiko Venäjä laatia julistuksen, jossa se tuomitsee Länsi- ja Itä-Saksan yhdistymisen vuonna 1989.

Ehdotuksen takana on kommunistipuolueen Nikolai Ivanov, joka perustelee sitä vastauksena Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtajan Anne Brasseurin Venäjään kohdistamiin syytöksiin.

Asiasta kertoo venäläisiin lakiuutisiin erikoistunut RAPSI.

Ivanovin mukaan Brasseur on syyttänyt Venäjää Krimin annektoinnista. Hän ehdottaa, että duuman ulkoasiainvaliokunta laatii julistuksen, jossa Länsi-Saksaa syytetään Itä-Saksan annektoinnista.

Hänen mukaansa julistus on annettava jo siitäkin syystä, ettei Itä-Saksassa edes järjestetty kansanäänestystä asiasta toisin kuin Krimillä.

Puhemies Sergei Naryshkin on arvostellut Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen kantaa Krimin tilanteeseen aiemminkin.

”Yleiskokouksen viittaukset Krimin tapahtumiin sen huhtikuun päätöksessä ovat laittomia, koska Krimin yhdistyminen Venäjään tehtiin demokraattisimmalla mahdollisella tavalla, kansanäänestyksen kautta. Siinä 97 prosenttia Krimin asukkaista äänesti isänmaahansa eli Venäjään liittymisen puolesta”, Naryshkin on todennut.

Mikäli Venäjän katsotaan liittäneen Krimin laittomasti itseensä, on Saksojen yhdistymisessä kyse Naryshkinin mielestä samasta asiasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)