Verkkouutiset

Venäjä laukaisi onnistuneesti superaseensa – ”Hiroshima näyttää hernepyssyltä”

Venäjä on laukaissut onnistuneesti uuden pitkän matkan hypersonisen taistelukärkensä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyse on moninkertaisesti äänen nopeudella liikkuvasta aeroballistisesta hypersonisesta taistelukärjestä nimeltään Objekti 4202. Se kykenee kantamaan kolme uuden mallin RS-28 Sarmat -ohjusta (Nato-kielellä SATAN II). Niihin taas mahtuu 16 ydinkärkeä.

Sarmat-ohjus pystyisi kantamaan 40 megatonnin edestä ydinkärkiä. Se on 2 000 kertaa enemmän kuin Hiroshiman ja Nagasakin ydinpommien voimakkuus.

Hypersoninen taistelukärki liikkuu 69 000 metriä sekunnissa ja on siksi käytännössä mahdotonta havaita ohjusjärjestelmissä. Ohjus tavoittaisi Yhdysvallat 12 minuutissa.

Venäjän taktisten ohjusten yhtiö totesi, että uusi ohjus saisi ”Hiroshiman atomipommin näyttämään hernepyssyltä”.

Objekti 4202 laukaistiin Dombarovskin mannertenvälisten ohjusten tukikohdasta Jasnyin kaupungin lähistöltä Etelä-Venäjältä Kamtšatkan niemimaalle.

Venäjän puolustusministeriön suunnitelmana on ottaa Sarmat-järjestelmä käyttöön vuoden 2018 lopulla.

Venäjän asevoimien Zvezda-kanava mainosti keväällä ohjelmassaan yhden Sarmat-ohjuksen kykenevän ”pyyhkimään maan päältä Ranskan tai Texasin kokoisen alueen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)