Verkkouutiset

Venäjä rahastaa kilpavarustelulla Kaukasuksella

Armenia ja Azerbaidžan kiistelevät ja pitävät tasapainoa ostamalla Venäjältä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä lainaa Armenialle 200 miljoonaa dollaria (180 miljoonaa euroa), jotta Armenia voi ostaa venäläisiä aseita. Armenian puolustusministeri Ara Nazaryan sanoo, että tarkoitus on nykyaikaistaa maan asejoukkoja.

– Armenian joukot saavat uusia moderneja aseita, joilla on suuri merkitys alueen tasapainottamisessa, hän sanoi maan parlamentissa torstaina the Moscow Timesin mukaan.

Hän ei tarkentanut, millaisista aseista on kyse.

Laina pitää maksaa takaisin 13 vuoden kuluttua. Sen korko on kolme prosenttia, ja kolme ensimmäistä vuotta ovat Armenialle lyhennysvapaat.

Armenia ja Azerbaidžan ovat vuosien ajan kiistelleet Vuoristo-Karabahin alueesta. Venäjä on myynyt aseita myös Azerbaidžanille; kaksi vuotta sitten maa osti miljardilla eurolla tankkeja, tykkejä ja ohjuksia.

Armenian oppositiopoliitikot sanovatkin, että Venäjä pakottaa Armenian asevarustelukilpaan.

– Armenian on pakko lainata rahaa Venäjältä, jotta sotilaallinen tasapaino säilyy, sanoo kansanedustaja Zaruhi Postanjya Defence News -julkaisun mukaan.

Armeniassa on ollut useiden viikkojen ajan mielenosoituksia, joissa on vastustettu sähkön hinnan nousua. Protestien kohteena on ennen kaikkea Electric Networks of Armenia -yhtiö, joka on venäläisomistuksessa ja jolla on läheiset suhteet Kremliin.

Venäjällä on Armeniassa sotilastukikohta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)