Verkkouutiset

Rankka totuus Venäjän sotalaivoista: vain joka kuudes hyvässä kunnossa

Venäjän 270 sotalaivasta vain pienen osan väitetään olevan toimintakykyisiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

The Week -julkaisu pitää Kremlin tuoretta ilmoitusta merivoimiensa merkittävästä voimistamisesta tänä vuonna varsin onttona.

Julkaisun mielestä Venäjän laivasto on todellisuudessa jyrkänteen äärellä vuosikymmenten laiminlyöntien vuoksi. Vaikka laivasto suorittaisikin tänä vuonna enemmän tehtäviä, se tekee niitä aiempaa vähemmillä ja heikommilla aluksilla.

The Weekin mukaan Venäjän laivastolla on paperilla 270 sota-alusta. Lukuun kuuluvat muun muassa sukellusveneet. Luvussa on kuitenkin mukana myös pieniä partioveneitä ja heikossa kunnossa olevia aluksia.

Vain 125 aluksista olisi toimintakunnossa. Niistä vain noin 45 on aluksia tai sukellusveneitä, jotka ovat hyvässä kunnossa ja käytettävissä.

Luvut ovat peräisin Harvardin yliopiston tohtori Dmitri Gorenburgilta. Hänen mukaansa Venäjän laivasto on yhä pääosin Neuvostoliiton aikaista ja vanhentumassa. Esimerkiksi Venäjän ainoa lentotukialus Amiraali Kuznetsov on lähes kolmen vuosikymmenen käytön jälkeen nyt hädin tuskin merikelpoinen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)