Verkkouutiset

Turvaneuvostossa kova sananvaihto – Venäjälle tulossa lisää pakotteita

Venäläisjoukkojen tunkeutuminen Ukrainan alueelle tuomittiin lähes yksimielisesti YK:n turvallisuusneuvostossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

YK:n turvallisuusneuvosto oli koolla Ukrainan pyynnöstä Suomen aikaa yöllä. Tämä oli 24:s kerta kun turvaneuvosto käsitteli Ukrainaa helmikuun lopusta lukien.

Tuloksena tällä kertaa oli, että turvaneuvoston jäsenmaat pyysivät Venäjää vetämään joukkonsa pois Ukrainan alueelta. Venäjän mukaan niitä ei siellä ole ja sen mukaan Ukraina on syyllinen kriisiin. Venäjän edustaja tosin myönsi, että Itä-Ukrainassa on ”venäläisiä vapaaehtoisia”.

Yleisradioyhtiö RAI:n mukaan neuvostossa käytiin kiivas sananvaihto. Yhdysvallat syytti Venäjää valehtelusta ja Britannia tilanteen vaarallisesta kärjistämisestä.

YK:n apulaispääsihteeri Jeffrey Feltman totesi, ettei hälyttäviä tietoja venäläisjoukkojen tunkeutumisesta Ukrainaan voi jättää vaille huomiota.

– Jos tiedot pitävät paikkansa, se on suoraan YK:n peruskirjan ja kansainvälisen oikeuden vastaista, hän sanoi. Feltmanin mukaan YK:lla ei kuitenkaan ole keinoja todentaa asiaa.

Naton torstaina esittelemien satelliittikuvien mukaan Venäjän armeijan taistelujoukkoja on Ukrainan alueella.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama sanoi myöhään torstaina, ettei Yhdysvallat ryhdy sotilastoimiin Ukrainan vuoksi. Sen sijaan hyökkäys Naton jäsenmaita kohtaa olisi eri asia. Yhdysvalloilta ja sen liittolaisilta on odotettavissa uusia Venäjän vastaisia talouspakotteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)