Verkkouutiset

Ulkomaalaisten lääkärien pätevyyskokeiden pitäisi olla vaikeampia

Yliopistotutkimuksen mukaan ulkomailta Britanniaan töihin tulevien lääkäreiden pätevyyskokeiden tulisi olla vaikeampia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

University College London -yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ulkomailta Britanniaan töihin tulevien lääkäreiden pätevyyskokeiden tulisi olla vaikeampia, kertoo BBC. Tulokset osoittivat, että ulkomailla ja Britanniassa valmistuneiden lääkäreiden välillä on merkittävä tasoero.

Tutkimuksessa selvitettiin, että vuodessa 1 300 ulkomaalaista lääkäriä läpäisee tämänhetkisen pätevyyskokeen, vaikka jälkikäteen arvioituna puolet heistä olisi pitänyt hylätä. Pätevyyskokeessa mitataan kliinistä osaamista ja kielitaitoa.

Ratkaisuksi esitetään kokeen hyväksymisrajan nostamista 63 prosentista 76 prosenttiin. Professori Chris McManuksen mukaan tämä olisi lyhyen tähtäimen helppo ratkaisu. Pidemmällä aikajänteellä tulisi hänen mukaansa siirtyä kansallisiin kelpoisuuskokeisiin. Eurooppalaisille lääkäreille on luvassa tiukemmat kielivaatimukset jo tulevasta kesästä alkaen.

Britanniassa työskentelee yli 95 000 ulkomailla koulutuksensa saanutta lääkäriä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)