Verkkouutiset

Donetskin separatisteilla on nyt omat ilmavoimat

Ukrainan armeija on tuhonnut separatistien lentokoneita ja helikoptereita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan puolustusministeriö myönsi tiistaina ensi kertaa virallisesti, että Itä-Ukrainan separatisteilla on hallussaan lentokoneita ja sotilashelikoptereita, Kyiv Post kertoo.

Ukrainan armeijan kerrotaan tuhonneen yhden L-39-harjoituskoneen, kaksi An-2-kuljetuskonetta, yhden Yak-52-harjoituskoneen ja neljä Mi-24-taisteluhelikopteria.

Näistä ainoastaan Mi-24-helikopterit ovat varsinaisia taistelukoneita.

Ukrainan parlamentin jäsen Boris Filatov totesi Facebook-sivuillaan, että koneet tuhottiin raketinheittimillä Verbovaja Balkan kylässä Donetskin liepeillä.

”Näin estimme heitä pelleilemästä ja kuvittelemasta, että he voivat saada lentokoneita Mordorista”, Filatov kirjoitti. Mordor on paikka kirjailija J.R.R Tolkienin romaanien Keski-maassa. Ukrainalaiset käyttävät sitä usein lempinimenä Venäjälle.

Filatov kertoi myös Luhanskin kansantasavallaksi kutsutulla separatistialueella olleen omat ilmavoimat, jotka on sittemmin tuhottu.

Luhanskin johto tiedotti sen ilmavoimien koneiden tehneen ensilentonsa viime viikon maanantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)