Turismi sakkaa Turkissa - uhkana kymmenien miljardien tappiot

Turkin huonoa imagoa halutaan parantaa turismin elvyttämiseksi.

  • LKS 20170528 Hiljainen uimaranta ja vuoristoa taustalla Antalyassa 24. maaliskuuta 2017. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Turismi Turkkiin on hiljentynyt.

    ()

Turkin matkailusektoria uhkaavat kymmenien miljardien eurojen menetykset, mikäli keskeisiin toimiin ei nyt tartuta, kertoo Hurriyet Daily News. Turkin Turisti-investoijien liitto aikoo esitellä suunnitelman tilanteen korjaamiseksi maan kulttuuri- ja turismiministerille lähiaikoina.

"Kolmen vuoden menetyksemme saattavat yltää 27 miljardiin euroon, mikäli ongelmia ei ole ratkaistu ensi vuonna. Turismisektori on kohdannut merkittäviä taloudellisia vaikeuksia", sanoo liiton johtaja Oya Narin.

Narinin mukaan Turkin täytyy korjata sen huonoa imagoa maan ulkopuolella.

"2016 oli sektorillemme kauhea vuosi. Tänä vuonna on ollut pientä palautumista, mutta olemme kärsineet valtavia tulonmenetyksiä. Tulemme tuntemaan tämän loppuvuodesta. "

Narinin mukaan nykyiset ongelmat eivät saa johtaa vakavaan rakenteelliseen kriisiin, vaan sen estämiseksi on tehtävä töitä.

"Me haluamme nähdä paluun hyviin lukuihin ennen vuotta 2020."

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.