Verkkouutiset

USA:n tiedustelulähteet: Donald Trumpin kampanjaväki piti tiivistä yhteyttä venäläistiedusteluun

Venäjän tiedustelun kanssa yhteyksissä republikaaniehdokkaan kampanjan aikana oli muun muassa tällä viikolla turvallisuusneuvonantajan tehtävästä eronnut Michael Flynn.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kampanjaa lähellä olleet korkean tason neuvonantajat pitivät kampanjan aikana jatkuvasti yhteyttä Yhdysvaltain tiedustelun tuntemiin venäläisiin, useat USA:n tiedustelu- ja viranomaislähteet kertovat CNN:lle.

Lähteiden mukaan presidentiksi valitulle Trumpille ja silloin presidenttinä toimineelle Barack Obamalle kerrottiin yksityiskohtia venäläistiedustelun ja Trumpin kampanjaan sidoksissa olleiden henkilöiden välisestä viestinnästä.

Kampanjaväen ja ulkomaalaisten hallintojen välinen yhteydenpito ei ole harvinaista, mutta viestinnän tiiviys ja henkilöiden läheisyys Trumpiin herättivät USA:n tiedustelun mielenkiinnon. Viestintä huomattiin rutiininomaisen, venäläisiin kohdistuneen tiedustelutoiminnan yhteydessä.

Venäläisiin yhteydessä olleiden joukossa olivat muun muassa kampanjan puheenjohtaja Paul Manafort ja tällä viikolla Valkoisen talon turvallisuusneuvonantajan paikalta eronnut Michael Flynn.

FBI ja USA:n tiedustelu pyrkivät määrittelemään, mikä yhteydenpidon motiivi on ollut. Tutkinnan keskiössä on muun muassa, koskiko venäläistiedustelun ja Trumpin kampanjaväen viestintä informaatiota, jolla pyrittiin vahingoittamaan demokraattiehdokas Hillary Clintonin kampanjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)