Hermopeliä USA:n vaaleissa: tv-yhtiön pilkkatiedote Trumpista nosti myrskyn

Fox News pilkkasi isännöimänsä televisioväittelyn alla Donald Trumpia. Trump ilmoitti, ettei tule väittelyyn.

  • LKS 20160115  030; Republican Presidential candidate businessman Donald Trump participates in the Republican Presidential debate sponsored by Fox Business and the Republican National Committee at the North Charleston Coliseum and Performing Arts Center in Charleston, South Carolina on January 14, 2016. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

    Donald Trump.

    ()

USA:n presidentinvaalien ehdokasvalintojen esivaalikierros alkaa maanantaina Iowasta. Republikaanien gallupsuosikki Donald Trump jättää suuren huomion saattelemana osallistumatta viimeiseen eli seitsemänteen tv-väittelyyn.

Taustalla on Donald Trumpin ja juontaja Megyn Kellyn tunnettu pitkäaikainen kiista, mutta muutakin.

Trump järjesti tv-väittelyn alla Twitterissä äänestyksen siitä, pitäisikö hänen osallistua mahdollisesti epäreiluun väittelyyn vai ei.

Tämän johdosta väittelyn järjestäjä Fox News lähetti tiedotteen.

Foxin virallisessa lehdistötiedotteessa todettiin, että "olemme kuulleet salaiselta taustalähteeltä, että ajatollah ja Putin molemmat aikovat kohdella Donald Trumpia epäreilusti tavatessaan, jos hänestä tulee presidentti - ilkeä lähde kertoo meille, että Trumpilla on salainen suunnitelmansa korvata hallituksensa Twitter-seuraajillaan nähdäkseen, pitäisikö hänen mennä edes noihin kokouksiin".

Trump vahvisti välittömästi tiedotteesta kuultuaan, ettei hän osallistu Fox Newsin väittelyyn. Hän ihmetteli, mitä pelejä Fox leikkii. Hänen mukaansa pilkan "kirjoitti lapsi" ja se oli "neropatin tiedote", jonka jälkeen "sanoin bye bye".

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.