Verkkouutiset

Tutkimus: Toimintaelokuvat saattavat lihottaa

Tuoreen tutkimuksen mukaan toimintaelokuvien katsominen saa ihmiset syömään merkittävästi enemmän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Cornellin yliopiston tutkijat Yhdysvalloissa ovat havainneet, että toimintaelokuvat saattavat saada ihmiset syömään merkittävästi enemmän, kertoo New York Times. Jo aiemmissa tutkimuksissa on havaittu televisionkatselun lihottavan, mutta nyt haluttiin selvittää, onko katsotulla ohjelmalla merkitystä.

Tutkimuksessa joukko opiskelijoita jaettiin kolmeen ryhmään. Ensimmäinen katsoi toimintaelokuvaa The Island, toinen samaa ilman ääniä ja kolmas haastatteluohjelmaa. Kaikille annettiin naposteltavaa katsomisen ajaksi.

Tulokset yllättivät. Ensimmäinen ryhmä söi peräti 65 prosenttia enemmän kaloreita ja 98 prosenttia enemmän ruokaa, kuin haastatteluohjelmaa katsonut joukko. Ilman ääniä elokuvaa katsonut söi sekin 46 prosenttia enemmän kaloreita ja 36 prosenttia enemmän ruokaa.

Professori Aner Talin mielestä elokuvan tahditus saattaa olla avain syömisen muuttumiseen. Hänen mukaansa elokuvan nopeat leikkaukset ja äänet asettivat testiryhmän syömistahdin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)