Verkkouutiset

New York Timesin vaalirypeminen – Donald Trumpin tukimieheltä seitsemän ikävää kysymystä

Newt Gingrich kysyy retorisesti, onko "laatulehti" erottanut virheellisiä juttuja tahallaan tehneitä toimittajiaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

USA:ssa jatkuu keskustelu presidentinvaalien tuloksen täydellisen väärästä ennakoinnista ja median ja asiantuntijoiden asettumisesta avoimesti tukemaan vaalin toista osapuolta.

New York Times julkaisi sunnuntaina tästä löytyvän kirjeen lukijoilleen luvaten uudistaa lehden ja raportoida Amerikasta ja maailmasta rehellisesti.

Republikaanivaikuttaja Newt Gingrichin mielestä Times raportoi puolentoista vuoden ajan presidentinvaalista yksipuoliseksi ja virheellisesti. Hänen mukaansa Times oli hellittämättömän vihamielinen Donald Trumpia ja tämän tukijoita kohtaan, salli toimittajien mielipiteet uutisissa ja sosiaalisessa mediassa sekä vääristeli haastatteluja.

Gingrich kirjoittaa, että ”oli surullista nähdä 165-vuotiaan lehden tuhoavan uskottavuutensa yhdessä vaalikaudessa. Mutta Timesin täydellinen vanhojen standardien hylkääminen oli ilmeistä jokaiselle joka seurasi sitä”.

Newt Gingrich on tehnyt New York Timesille seitsemän sen kirjeen jälkeistä kysymystä, joita lukijoiden tulisi hänen mielestään kysyä, ennen kuin uskovat lehteä. Ne ovat:

1. Onko Timesilla lainkaan toimittajia, vastaavia toimittajia tai kolumnisteja jotka sanovat äänestäneensä Trumpia, ja onko Times palkannut lainkaan uusia?

2. Onko Times palkannut lainkaan toimittajia jotka ovat republikaaneja?

3. Onko se muuttanut politiikkaansa, joka salli journalistien esittää uutisjutuissa mielipiteitään tapahtumista ja ihmisistä joista he kirjoittivat?

4. Pyytääkö se Pulitzer-palkinnon lautakuntaa vetämään pois, ja toimittajiaan palauttamaan, kaikki palkinnot jotka perustuvat uutisjutuille jotka sisältävät toimittajien henkilökohtaisia mielipiteitä?

5. Ovatko sen vastaavat toimittajat vetäneet pois harhaanjohtavia uutisotsikkoja jotka esittivät mielipiteitä tai olivat pelkkää spekulaatiota – kuten lehden seuranta Trumpin veroilmoituksista?

6. Onko se erottanut toimittajia jotka myönsivät kirjoittavansa poliittisesti motivoituneita ”uutis”juttuja ja rohkaisseensa haastateltaviaan puhumaan niin että he voivat pysäyttää Trumpin?

7. Onko se vetänyt pois häpeällisen vaali-illan etusivun juttunsa joka ”raportoi” Trumpin omista ajatuksista ja tunteista, joista lähes joka lause oli täytetty toimittajan mielipiteillä ja spekulaatioilla – kuten väitteet että ”hän taistelee tukahduttaakseen pohjattoman huomiontarpeensa”?

Jos vastaukset ovat ”ei”, ei Newt Gingrichin mielestä kenenkään ole syytä uskoa, että New York Times on nyt lupaamallaan tavalla uudelleen omistautunut rehellisyydelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)