Verkkouutiset

Kuin elokuvista: Uusi tietokoneohjelma ennustaa rikokset ennen kuin ne tapahtuvat

Japanilainen teknologiajätti uskoo mullistaneensa lainvalvonnan ohjelmalla, joka osaa ennustaa rikoksien tapahtumisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Japanilainen Hitachi on julkistanut Hitachi Visualization Predictive Crime Analytics -ohjelman, joka kykenee yhtiön mukaan ennustamaan missä ja milloin rikokset tulevat tapahtumaan tietyllä alueella.

Asiasta uutisoivan Quartzin mukaan ohjelma kerää massiiviset määrät dataa aina sääkartoista ja liikennetiedoista sosiaalisen median keskusteluihin ja valvontakamerakuviin, ja etsii niistä kaavoja, joita ihminen ei kykene tunnistamaan.

”Ihminen ei vain selviä urakasta, jos kyse on kymmenistä tai sadoista muuttujista, jotka voivat vaikuttaa rikokseen”, ohjelmasta vastanneen osaston johtaja Darrin Lipscomb toteaa Fast Companylle.

Ohjelma voi ennustaa mahdollisen rikospaikan 200 neliömetrin alueelle. Lisäksi se tuottaa tilannekohtaisen uhka-arvion.

Hitachin ennustusjärjestelmä aiotaan ottaa piakkoin poliisin koekäyttöön muutamassa vielä toistaiseksi julkistamattomassa kaupungissa. Yhtiö on luvannut julkistaa kaikki koekäytön tulokset avoimesti, jotta ohjelmiston käyttö olisi läpinäkyvää.

Ohjelmisto tuo mieleen Tom Cruisen tähdittämän ja Steven Spielbergin ohjaaman takavuosien toimintaelokuvan Minority Report, jossa uusi teknologia on mahdollistanut rikosten ennustamisen ennen niiden tapahtumista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)