Verkkouutiset

Yleisradion lippuja Pasilassa Helsingissä. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Brändijohtaja vastaa: Ylen organisaation rakenne ja talousluvut ovat julkisia

Susanne Päivärinta esittää uutuuskirjassa väitteitä Yleisradiosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yleisradion viestintä- ja brändijohtaja Jere Nurmisen mukaan kansanedustaja Susanne Päivärinnan (kok.) väitteet Ylestä kaipaavat oikaisuja ja täsmennyksiä. Verkkouutiset kertoi Susanne Päivärinnan Kaikki tämä elämä -kirjasta tässä jutussaan.

– Artikkelin mukaan Päivärinnan kirjassa mainitaan, että Ylen varojen käyttö ei olisi avointa. Ylen talouden avainluvut, kuten tuotto- ja kulurakenne ja sisältöjen ja palvelujen kulut, ovat julkisesti luettavissa Ylen vuosikertomuksissa sekä verkkosivuilla. Yle toimii osaltaan markkinoilla, minkä vuoksi yksittäisten sopimusten sisältöjä tai niiden yksityiskohtia ei voida avata julkisesti, Ylen Jere Nurminen toteaa.

Hänen mukaansa myös Ylen organisaatiorakenne on jo vuosien ajan ollut avattuna julkisesti Ylen verkkosivuilla.

– Vakituisista yleläisistä 86 prosenttia tekee suoraan ohjelmatoimintaan liittyvää työtä. Lisäksi Ylellä on esimerkiksi talouteen, teknologiaan, HR:ään ja viestintään liittyviä toimintoja, kuten kaikissa muissakin organisaatioissa.

– Yle-lain mukaan Ylen hallintoneuvosto, jonka jäsen Päivärinta on, vastaa Ylen organisaation olennaisesta muuttamisesta. Mikäli nykyinen rakenne ei Päivärinnan mielestä mahdollista yhtiön tehtävän toteuttamista, on hänellä mahdollisuus nostaa asia esille kokouksissa, Nurminen kehottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)